CAT /

CAST

El ronc és el soroll que es produeix per la vibració del vel del paladar durant la respiració, i en moltes ocasions representa un problema de convivència.

L'apnea és el cessament del pas d'aire durant almenys 10 segons, de manera que si es repeteix en diverses ocasions al llarg de la son generarà una sèrie de símptomes i representarà un risc per a la salut, amb repercussions cardiovasculars i neurològiques.

L'anatomia de la via aerodigestiva superior és en gran mesura la que determina l'aparició del ronc i apnees. Així ha de ser explorada a diferents nivells: nas (envà i cornetes), cavitat oral - boca (llengua), faringe (amígdales i vel del paladar). Totes aquestes regions anatòmiques són les que poden ser subsidiàries de tractament quirúrgic.

En el ronc simple, abans d'indicar un tractament quirúrgic, s'ha d'insistir en una sèrie de mesures conservadores, com perdre pes, deixar de fumar .... Si tot i així persisteix, i el pacient ho desitja, s'ha de valorar el tractament quirúrgic a nivell del principal factor anatòmic influent, ja sigui a nivell del nas i / o del paladar, que és el més habitual.

 

 

En el tractament de la Síndrome d'Apnees hi ha dues modalitats, la instrumental amb CPAP i la quirúrgica.

La CPAP consisteix en l'administració contínua d'aire a una determinada pressió a través d'una mascareta. És un tractament 100% efectiu des de l'inici, però que en moltes ocasions comporta a una falta de compliment per mala tolerància o no acceptació. De vegades produeix efectes secundaris tipus congestió nasal, rinitis per l'aire fred i sec, sequedat ocular ...

Una altra modalitat de tractament instrumental, en síndromes lleus o moderats, són les pròtesis orals, principalment les d'avanç mandibular, en aquells casos que en els que el problema no està a nivell del paladar. Aquestes pròtesis poden produir un impacte sobre les dents i l'articulació de la mandíbula.

El tractament quirúrgic es centrarà a nivell del factor anatòmic principalment implicat, ja sigui el nas, paladar, amígdales o base de llengua. En ocasions, i en funció de la severitat, es requereixen cirurgies a diferents nivells. La cirurgia més freqüentment realitzada és la que es fa sobre el paladar i les amígdales, de tal manera que s'aconsegueix un paladar més curt i tens amb major pas d'aire a través de la faringe .És l'anomenada uvulopalatofaringoplàstia.

La cirurgia nasal s'anomena septoplàstia. Altres cirurgies a nivell paladar són: uvulectomía simple, uvulopalatoplastia, amigdalectomia.

Aquestes cirurgies poden realitzar-se mitjançant diferents tecnologies, com el làser CO2, la radiofreqüència o bisturí monopolar.

Cirurgia de les apnees i roncopatia

Serveis

Exploració de les cordes vocals

Exploració completa de l'audició / Audiometries

Cirurgia otorinolaringològica pediàtrica

Cirurgia de les apnees i roncopatia

Cirurgia del nas

Cirurgia de la veu

Cirurgia de les glàndules salivals i tiroide. Cirurgia del coll

Cirurgia de l'oïda

Cirurgia de la paràlisi facial

Cirurgia del càncer de boca, gola i laringe

Exploració completa de l'oïda, nas i coll

Endoscòpia nasal i laríngia

Feminització de la veu

Al·lergologia