CAT /

CAST

Serveis

L'avaluació auditiva es realitza a través d'una sèrie d'exàmens que ens permeten determinar el grau de pèrdua auditiva i la localització del problema. Aquesta avaluació és ara per ara tan complexa i important en otologia, que ha donat origen a una disciplina científica anomenada audiologia.

La prova complementària inicial més important per determinar l'audició és l'audiometria tonal. L'audiometria és una prova que avalua el funcionament del sistema auditiu i ajuda a determinar la capacitat per escoltar els sons o "llindar auditiu". Així mateix es poden avaluar diferents vies auditives i així, si hi ha alguna alteració, s'aconsegueix establir el possible origen de la pèrdua auditiva.

Es pot realitzar a tots els adults i nens aproximadament des dels 5 anys ja que requereix una resposta i col·laboració per part del pacient.

La impedanciometria és un mètode objectiu per avaluar la funció del mecanisme auditiu perifèric. Amb aquest mètode es realitza fonamentalment la timpanometría, l'estudi del reflex estapedial i l'estudi de la funció tubàrica.

La timpanometría és un test que, mitjançant l'augment o disminució de la pressió en el conducte auditiu extern, permet avaluar la mobilitat de la membrana timpànica. Mitjançant la interpretació d'aquestes gràfiques es determina si hi ha una obstrucció de la trompa d'Eustaqui, si hi ha mucositat o otitis serosa, otosclerosi, processos cicatricials, entre d'altres.

El reflex acústic és una prova objectiva en la qual després de l'arribada de sons de forta intensitat, es produeixen contraccions reflexes que fixen el sistema timpà-oscicular per evitar lesions de l'oïda interna. Ajuda al diagnòstic de les malalties que afecten la mobilitat del sistema timpà-ossicular (ossets) o a la funció del nervi facial.

Aquestes proves es realitzen per l'otorinolaringòleg a la consulta externa, són senzilles i indolores i no requereixen preparació prèvia per part del pacient.

 

Exploració completa de l'audició / Audiometries

Exploració de les cordes vocals

Exploració completa de l'audició / Audiometries

Cirurgia otorinolaringològica pediàtrica

Cirurgia de les apnees i roncopatia

Cirurgia del nas

Cirurgia de la veu

Cirurgia de les glàndules salivals i tiroide. Cirurgia del coll

Cirurgia de l'oïda

Cirurgia de la paràlisi facial

Cirurgia del càncer de boca, gola i laringe

Exploració completa de l'oïda, nas i coll

Endoscòpia nasal i laríngia

Feminització de la veu

Al·lergologia