CAT /

CAST

La otorinolaringologia és l'especialitat mèdica i quirúrgica que s'encarrega de l'estudi de les malalties de l'oïda, via aerodigestiva superior incloent el nas, faringe i laringe, així com la patologia facial i del coll.

Dins de l'exploració bàsica d'aquesta zona s'inclou:

  • La otoscòpia: És l'exploració que consisteix en l'examen de l'oïda, des de la seva regió més externa incloent el pavelló auricular, així com el conducte auditiu extern i la membrana timpànica. És una prova senzilla, ràpida i indolora, la qual ens proporciona gran quantitat d'informació de les malalties de l'oïda, com otitis externes o otitis mitjanes, perforació timpànica, etc.

Exploració completa de l'oïda, nas i coll

  • Rinoscòpia: És l'exploració que permet la inspecció de la regió interior de les fosses nasals. El rinoscopi és un instrument en forma de espècul que permet separar l'ala nasal de l'envà nasal augmentant així el camp de visió per avaluar la regió més anterior de la fossa nasal incloent la mucosa, vestíbul l'envà i el cap el cornete inferior. És una prova que no requereix preparació prèvia per part del pacient.
  • Exploració de la cavitat oral: És l'exploració de la boca que inclou els llavis, el revestiment interior de les galtes i els llavis, els dos terços anteriors de la llengua, la genives superior i inferior, el terra de la boca , el paladar dur i el paladar tou, així com l'orofaringe i les amígdales. És un estudi bàsic i senzill que consisteix a inspeccionar amb llum i un depressor totes les estructures esmentades.
  • Palpació Cervical: L'exploració del coll és fonamental per a la inspecció d'estructures com les glàndules paròtida, submaxil·lars, tiroides, i per diferenciar diferents tipus d'estructures com quists cervicals, lipomes, etc. La palpació és la forma d'identificar l'homogeneïtat d'aquestes estructures i de diferenciar alteracions com nòduls, quists o tumors.

De vegades, quan no n'hi ha prou amb fer una exploració bàsica o quan hi ha dubtes,  s'ha de valorar la utilització d'altres tècniques més complexes i avançades com l'exploració amb endoscopis i fibroscòpia, o imatges radiològiques com tomografia computada o la ressonància magnètica.

Serveis

Exploració de les cordes vocals

Exploració completa de l'audició / Audiometries

Cirurgia otorinolaringològica pediàtrica

Cirurgia de les apnees i roncopatia

Cirurgia del nas

Cirurgia de la veu

Cirurgia de les glàndules salivals i tiroide. Cirurgia del coll

Cirurgia de l'oïda

Cirurgia de la paràlisi facial

Cirurgia del càncer de boca, gola i laringe

Exploració completa de l'oïda, nas i coll

Endoscòpia nasal i laríngia

Feminització de la veu

Al·lergologia