CAT /

CAST

Serveis

Exploració de les cordes vocals

Exploració completa de l'audició / Audiometries

Cirurgia otorinolaringològica pediàtrica

Cirurgia de les apnees i roncopatia

Cirurgia del nas

Cirurgia de la veu

Cirurgia de les glàndules salivals i tiroide. Cirurgia del coll

Cirurgia de l'oïda

Cirurgia de la paràlisi facial

Cirurgia del càncer de boca, gola i laringe

Exploració completa de l'oïda, nas i coll

Endoscòpia nasal i laríngia

FemVeu és una Unitat dins de l’equip Institut de Cap i Coll (ICiC) de la Clínica Mi Tres Torres de Barcelona, destinada a la feminització de la veu en dones transgènere.

Aquesta Unitat apareix per la inquietut del Dr Jordi Tornero en aquest col.lectiu, per tal de solucionar un aspecte que sovint comporta condicionaments socials i laborals tot i haver recorregut prèviament un difícil i llarg camí de diversos tractaments mèdics i quirúrgics. El fet d’augmentar el to de la veu representa finalitzar i perfeccionar el llarg procès de reasignació de sexe; bàsicament, “dóna” veu al procès.

El Dr Jordi Tornero té una àmplia experiència en la cirurgia de la laringe, tant en patologia benigne de la veu com en patologia maligne, oncológica. Ha tingut, i segueix tenint, una formació subespecialitzada en cirurgia laríngea i microcirurgia reconstructiva en un Hospital Universitari de 3r nivell, de referència en Catalunya, durant més de 15 anys.

La técnica quirúrgica que realitza per augmentar el to de veu és la Glotoplastia de Wendler, a dia d’avui, la més utilitzada en la feminització de la veu. Aquesta técnica l’ha après de la mà del Professor Dr Teemu Kinnari i el Dr Geneid Ahmed, grup finlandés, de l’Hospital Universitari de Hèlsinki, de referència a nivell mundial.

Mitjançant aquesta cirurgia s'aconsegueixen unes cordes vocals més curtes, més tenses i amb menys massa vibratòria. Conseqüentment el to de la veu augmenta, és a dir la veu passa a ser més aguda.

Es tracta d’un abordatge multidisciplinar, on el tractament logopèdic, a càrrec de la Srta Anna Gerbolés, d’Okidi logopedia, juga també un paper fonamental.

Abans de la cirurgia es fa un estudi exhaustiu de la veu per part del cirurgià i de la logopeda, amb valoracions objectives i subjectives, i poder establir així objectius.

Mitjançant exploracions laringoestroboscòpiques i análisis de la veu es compara el resultat quirúrgic amb les exploracions prèvies.

Feminització de la veu: FemVeu

Les visites mèdiques es realitzen en els Consultoris de l’ICiC en la Clínica Mi Tres Torres, ubicats en el Carrer Dr Carulla nº 12 planta 2ª, els Divendres, i en una franja horària exclusiva per a la Unitat FemVeu, a partir de les 18h.

Per a més informació pot consultar la nostra pàgina web www.otorrinoicic.com.

Per a concertar 1ª visita pot trucar al tlf 607806253 o enviar un mail a info@otorrinoicic.com

Feminització de la veu

Al·lergologia