CAT /

CAST

FemVeu

La Unitat FemVeu de l'Institut de Cap i Coll de la Clínica MI Tres Torres de Barcelona parla de la feminització de la veu a Ràdio Kanal Barcelona. Entrevista de Ricardo Aparicio al Dr. Jordi Tornero.

2019

Febrer

Radio Kanal Barcelona

Com tenir cura de les nostres oïdes a l'estiu?

Durant l'estiu augmenta la humitat i la temperatura implicant una maceració de la pell del conducte auditiu extern. que predisposa a la infecció. En condicions de pell íntegra, no humitat i temperatures normals, els gèrmens permaneixen a la nostra pell sense produir problemes.

En una oïda sana no és necessari tenir cap tipus de cura especial i es pot exposar l'oïda de mode directe a l'aigua, si en canvi prèviament existeix algun tipus de patologia (erosions, exzema, cirurgies prèvies) caldrà evitar-ne l'exposició directa utilitzant taps, diademes de neoprè o bé elements secants després de la citada exposició sempre supervisat per un especialista.

El germen causant pot trobar-se tant en l'aigua en la que ens exposem  com en el propi conducte auditiu pel que és essencial evitar-ne l'automanipulació.

2018

Juny

Què pot haver darrere de la teva afonia?

Les alteracions en la veu són molt habituals i, encara que de vegades no  li donem prou importància,  poden amagar malalties que requereixen tractament, sobretot si s'allarguen massa dies o es repeteixen sovint.

Últimament notes teva veu més greu o ronca? Tens carraspera amb freqüència? Si és així i, sobretot, els símptomes s'allrguen més de dues setmanes, no ho deixis passar i ves a l'otorino.

Moltes disfonies són ronqueres funcionals (no hi ha cap trastorn orgànic que les provoqui). Són les més freqüents i es produeixen per un mal ús de la veu (parlar molt, cridar, forçar la veu), inhalar pols, fum ... Provoquen picor de coll o estossec i es resolen amb una correcta higiene vocal.

No obstant això en altres ocasions pot ser una disfonia orgànica, és a dir, produïda per lesions com pòlips, nòduls ... Són benignes però requereixen tractament mèdic, a més d'una correcta higiene vocal.

Veure l'article complet a: sabervivirtv.com

2018

Abril

Dr. Jordi Tornero

Publicat a sabervivirtv.com

2018

16 abril

Jornada Dia Mundial de la Veu a ICiC

Exploració de cordes vocals i consells per cuidar la teva veu

La veu és fonamental per a la comunicació amb els altres i en ocasions resulta l'eina de treball de certs professionals. Aproximadament el 5% de la població pateix algun tipus de trastorn de la veu. Per tot això, és important fer un bon ús de les cordes vocals mantenint bons hàbits i diagnosticar de forma precoç certes alteracions.

En motiu del Dia Mundial de la Veu, el dilluns 16 d'abril del 2018, el grup d'Otorinolaringologia de la Clínica MI Tres Torres ICIC s'ofereix a donar consells pràctics per mantenir una veu sana i a realitzar una exploració amb monitor de les cordes vocals de forma gratuïta.

Consells pràctics:

  • No fumar.
  • Mantenir bona hidratació.
  • Gaudir d'una bona alimentació que per evitar l'acidesa gàstrica i el reflux gastroesofàgic.
  • Tenir bona tècnica de fonació amb una respiració adequada, evitant el sobreesforç vocal.

Lloc: Institut de Cap i Coll

Dr. Carulla, 12 - Barcelona

2018

març

Consells per a una adequada respiració nasal

Hi ha múltiples tècniques i formes de respiració per intentar adequar les necessitats durant l'exercici

Una respiració adequada a l'hora de córrer és fonamental per assolir el màxim rendiment. L'aportació de volum d'aire és vital per mantenir una adequada oxigenació dels teixits, augmentar la resistència muscular i retardar la fatiga.

Actualment existeixen múltiples tècniques i formes de respiració per intentar adequar les necessitats durant l'exercici. El millor per a l'ésser humà és respirar pel nas, ja que és l'òrgan especialitzat del sistema respiratori per humidificar i filtrar l'aire perquè es porti un adequat intercanvi d'oxigen en el pulmó. A aquest efecte, una respiració amb inhalació nasal i exhalació per boca seria la més adequada al córrer.

Autor: Dra. Paula Cruz

Publicat a  runners.es

Veure l'article complet: runners.es

Dr. Carulla, 12 • 08017 BCN

info@otorrinoicic.com