CAT /

CAST

2018

març

Consells per a una adequada respiració nasal

Hi ha múltiples tècniques i formes de respiració per intentar adequar les necessitats durant l'exercici

Una respiració adequada a l'hora de córrer és fonamental per assolir el màxim rendiment. L'aportació de volum d'aire és vital per mantenir una adequada oxigenació dels teixits, augmentar la resistència muscular i retardar la fatiga.

Actualment existeixen múltiples tècniques i formes de respiració per intentar adequar les necessitats durant l'exercici. El millor per a l'ésser humà és respirar pel nas, ja que és l'òrgan especialitzat del sistema respiratori per humidificar i filtrar l'aire perquè es porti un adequat intercanvi d'oxigen en el pulmó. A aquest efecte, una respiració amb inhalació nasal i exhalació per boca seria la més adequada al córrer.

Autor: Dra. Paula Cruz

Publicat a  runners.es

Veure l'article complet: runners.es

2018

16 abril

Jornada Dia Mundial de la Veu a ICiC

Exploració de cordes vocals i consells per cuidar la teva veu

La veu és fonamental per a la comunicació amb els altres i en ocasions resulta l'eina de treball de certs professionals. Aproximadament el 5% de la població pateix algun tipus de trastorn de la veu. Per tot això, és important fer un bon ús de les cordes vocals mantenint bons hàbits i diagnosticar de forma precoç certes alteracions.

En motiu del Dia Mundial de la Veu, el dilluns 16 d'abril del 2018, el grup d'Otorinolaringologia de la Clínica MI Tres Torres ICIC s'ofereix a donar consells pràctics per mantenir una veu sana i a realitzar una exploració amb monitor de les cordes vocals de forma gratuïta.

Consells pràctics:

  • No fumar.
  • Mantenir bona hidratació.
  • Gaudir d'una bona alimentació que per evitar l'acidesa gàstrica i el reflux gastroesofàgic.
  • Tenir bona tècnica de fonació amb una respiració adequada, evitant el sobreesforç vocal.

Lloc: Institut de Cap i Coll

Dr. Carulla, 12 - Barcelona

Dr. Carulla, 12 • 08017 BCN

info@otorrinoicic.com